Mugg

I det förra inlägget skrev jag ju att DC skulle få en muggbehandling idag, eftersom jag anar en början till mugg i karlederna på hans vita ben. Jag fick frågan om vad det innebär, så jag tänkte berätta hur jag gör.

 • Avspolning av benen, bort med leran
 • Tvätt med Hibiscrub (finns på Apoteket, schampo som innehåller bakteriedödande klorhexidin)
 • Avspolning av Hibiscruben
 • Gnuggar in benen med Prob Schampo (Finns på MyOne, effektivt mot många hudproblem)
 • Låter Prob Schampot sitta kvar 20-30 min (jag passar på att ta DCs vanliga promenad under tiden)
 • Spolar av Prob Schampot och torkar benen noga
 • Tar på ett tjockt lager mjukgörande salva, t ex Helosansalva eller vaselin

Jag använder händerna istället för svamp till Hibiscrub och schampo, det blir mer hygieniskt. Torkar benen gör jag med en vanlig handduk och ser till att använda olika sidor av den till varje ben.

Det här sättet att hantera mugg på har fungerat väldigt bra för mig tidigare, jag hoppas att det gör det den här gången också. Nu har ju DC inte fullt utvecklad mugg, har man en häst med såriga karleder och mycket skorpor etc kanske man behöver göra på ett annat sätt.

DCs ben efter en vanlig dag i hagen i våras

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Mugg

 1. Anna

  Såhär har jag gjort i alla år också men hittat nått som är minst lika bra men tusen gånger enklare. Jag låter benen torka och borstar sedan bort leran. Sedan tar jag alcogel och gnussar in ordentligt, det får gärna småblöda lite så man kommer in under skorpan. Detta gör jag varje dag om min har mugg (4 vita ben och ständig påfrestning oavsätt årstid…) och underhåller med ca 1 gång i veckan annars :) Fick känslan att tvätta karlederna varje dag tog för hårt på fullblodet jag hade förut så började leta andra tips :)

  Tänkte att jag lämnar en rad om detta ifall nån är intresserad :)

 2. jag gör kör också på hibiscrub, men sen har jag elisabeth arden 8th houer cream på, den har fungerat bättre än någon annan fet kräm för mig ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s