Happy Feet

Idag har vi trotsat snövädret. DC hade en skotid hos Roger på Mälarkliniken klockan 11 och med tanke på vädret var vi verkligen tvungna att ta oss dit – DC har bara haft traktbroddar hittills. Det har funkat bra i djupsnön, men nu när det oväxlande snöar och smälter behöver han skarpare utrustning.

Det blev heltäckande snowballsulor på framhovarna, snowgrips bak och fyrbroddat runt om. Nu är det bara att hålla tummarna för att han inte trampar sig, pepparpeppar, men hellre ett skrapsår än en häst som går ner i split på isen.

På vägen hem åkte vi till ridhuset och red ett kort men ganska intensivt pass – intensivt i förhållande till den form DC är i nu alltså. Därifrån skrittade vi hem till stallet – samma slinga som häromdagen, men nu med ett stadigt grepp i marken och utan några skridskoåkare i sikte.

Även i uppförsbacken hade DC superbra grepp och ville helst trava

Även i uppförsbacken hade DC superbra grepp och ville helst trava

6 kommentarer

Under Allmänt

6 svar till “Happy Feet

 1. eva eriksson

  stolt mormor på bild

 2. Vi gjorde samma sak igår. Satte på fyrbrodd. Några riktigt låga fram som tydligen inte finns längre men som vår hovis köpt upp ett lager av. Får sitta i hela tiden och så kanb man byta till högre när edt blir riktigt isigt på vägarna. Boots runt om nu, alltid, är det som gäller. Min Nozze har lyckats trampa sig en gång. Hovis la galoppbandage som jag sedan fick lägga nytt var tredje dag under ca 2 veckor. Ser fint ut nu så hoppas det håller ihop.

 3. Louise

  Låter ju jättespännande med dessa flashiga namn på snösulor, är dom lite extra bra? Vill jättegärna se bilder, kanske något man skulle anamma.. tycker att mina ”vanliga” fungerar sådär bra!

  Min häst vill nog oxå ha så bra grepp i uppförsbackar! :)

  • Ja, jag tycker att snowballsulorna är superbra! De är heltäckande, så hästarna kan inte få styltor alls – och då tar ju broddarna mycket bättre :) Jag kan absolut fixa bild, det kommer :)

 4. Ping: Häst-vinterdäck | loidressage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s