Hästtransport i ispansar

Ja, det är helt knäppt att tvätta transporten när man vet att det ska bli jättekallt, men den såg verkligen hemsk ut. På fredag börjar tävlingssäsongen och vi vill ju inte skämma ut våra sponsorer!

Transporten nytvättad

Transporten nytvättad i solen.

Redan före tvättningen var jag faktiskt tvungen att tina loss transporten från isen på parkeringen här hemma:

20130312-101704.jpg

Tina loss stödhjulet…

Ett bra tips på vintern förresten – att ha en termos hett vatten med sig när man är ute och åker. Vintern 2011 var det ju också så här kallt och då hade vi nytta av termosen flera gånger för att öppna bakluckans handtag.

Ett annat problem med bakluckan är att oljan i kolvarna blir trög av kylan. Om man då släpper ner bakluckan för snabbt sprängs de och de och man har ingen hjälp med den skittunga bakluckan längre :( Vi har varit superförsiktiga eftersom det hände oss vintern 2011, men det har hänt igen.

Man behöver därför vara två för att stänga nu – glad att vi har en i regel så lättlastad häst. Jag lägger bara grimskaftet över halsen på honom och säger ”Gå in”! Duktiga, fina DC. Skönt att oftast inte behöva bråka med 177 cm – han är rätt stor om han står på bakbenen, hmmm. (Okej, när Tira och Dixie skulle gå hem från ridhuset och DC skulle åka, var han inte så nöjd, men även min sol har fläckar :) )

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s