Chocktillstånd av olika slag

Chockad # 2

Igår morse började jag med DC och red iväg till rundbanan. Tanken var att vi skulle göra två varv canter och sedan två varv på korta slingan inklusive ordentliga race i backen.

Det gick superbra att ta oss till travbanan och  DC galopperade glatt på. Plötsligt tvärnitade han och vände 180 grader.

Chocken var att han såg en häst i hagen bredvid banan och inte vilken häst som helst utan en riktigt ljus skimmel. DC trodde väl att han mött sitt livs första enhörning :) Hur som helst insåg jag att jag har rätt starka skänklar för den vänstra slog till helt automatiskt och jag satt kvar i sadeln tack vare den!

Har ingen bild från idag eftersom jag var själv

Det får bli en äldre bild eftersom vi var själva idag

Sedan gick allt i alla fall toppenbra och DC sprang i fullt ös när jag gav honom tillåtelse i backarna på slingan. Han får extra bra träning där eftersom han sänker huvudet och verkligen galopperar med hela ryggen.

Duktig pålle som gjorde skäl för sin ”Stud Balancer” som han sedan några dagar fått börja äta, deciliter för deciliter, för att biffa på sig lite. Vi har ju varit extremt försiktiga och bara gett honom hösilage och så havre som godis, men nu är det dags för lite kraftfoder också efter klartecken från kirurgexpertisen.

Ellen var jätteduktig och fin blivande dressyrhäst. Jag letar efter ett dressyrträns till henne, ska prova nr 2 från min samling idag. Hon har t o m fått ärva ett par vita lindor som är typ 1 ½ meter för korta till DC :)

Ellen och jag

Ellen och jag

Även Hunting Call skötte sig exemplariskt idag, så hans belöning blev att Kicki tog ut ridhästlicens för honom också!

Kanske han får följa med Ellen ut på en lokal LB redan i slutet av maj. Jag kan ju faktiskt lasta in två små fullblod i transporten nu efter fredagens uppvägning. Den är förresten en helgalen historia som jag tar en annan dag…

Chocktillsstånd nr 1 gäller dock DCs träningspass i lördags

Efter att inte ha gjort en enda dressyrrörelse på fem dagar var Don Cameron redo att verkligen visa matte vilken stjärna han planerar att bli. Vad sägs om att min lilla häst visade upp fullt godtagbara:

  • S:t Georg- och Intermediaire I-saxarna
  • 5 byten i vart 3:e
  • 5 i vartannat (2 ggr!!)
  • Grand Prix-slutorna i trav
  • GP Special-slutorna i galopp (med byten och allt!)

DC var sååå nöjd med sig själv och med mattes lycka och beröm!

Eftersom det glädjande nog även finns en hel del läsare av den här bloggen som inte är så insatta i dressyrspråket kan jag i klarspråk berätta att han gjorde en massa krångliga saker som tillhör de svåraste dressyrklasserna, mycket duktigt när man inte ens fyllt 8 år.

Nästa gång tar du med MIG!!

”Nästa gång tar du med MIG och hör sen!! ”

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s