Startbox-träning

Idag ska vi till Täby Galopp igen. Tjatigt va? ;)

För min del känns det egentligen inte så tjatigt, dels för att det är väldigt roligt men också för att vi gör olika saker mest varje gång. Idag åker vi med Cheveyo och Ellen, jag rider som vanligt Cheveyo. Eftersom han är ung och van vid att ha just mig på ryggen är det bäst att jag tar honom åtminstone första gångerna på Täby.

Tanken är att vi ska galoppera på cushion-tracken istället för vanliga dirttracken idag. Det är en bana som är smalare och kortare med mer ”studs” i. Cushion-trackens underlag består av sand, syntetfiber, gummi och vax. Det ska bli intressant att känna på den.

Dagens stora grej är dock att Cheveyo ska gå igenom startboxarna för första gången! Vi ska bara rida igenom dem, inte testa att starta idag. Jag hoppas och tror att vi genom att ta det försiktigt och stegvis kan skapa en bra upplevelse för honom, så att han blir en sådan häst som alltid går in utan att tveka!

DC fortsätter sin semester och spenderar dagarna i hagen med sina tjejer. Han verkar nöjd, men kanske lite rädd att bli bortglömd? När jag rider galoppörerna står han vid staketet och följer varje steg vi tar med blicken. När jag kommer ner till hans hage är han framme vid grinden på två sekunder och vill ha uppmärksamhet!

DC vatten

DC är lite taskig när det gäller vattentunnan… Han står gärna och blockerar dem även när han druckit färdigt, så att han alltid har första tjing om han skulle råka bli törstig :)

Lämna en kommentar

Under Dressyr, Häst, Ridsport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s