Gammal är inte äldst

Idag har Cheveyo ännu en gång visat att han är en stor och klok häst!

Hemma promenerade han i vanlig ordning rakt in i transporten. Han är faktiskt den enda av hästarna som vi inte behövt ha minsta lilla diskussion med inför åkandet! Alla fyra går i och för sig in utan massa krångel numera, men de andra har behövt övertalning åtminstone första gången.

Cheveyo var supernöjd med att få gå på cushion-tracken, och den var kanon att rida på! Det kändes ända upp i mina knän och höfter att det är ett skonsammare, studsigare underlag. Ellen var också duktig, och hon blir lugnare för varje gång vi är på banan.

Jag red Cheveyo i vanlig allroundsadel även denna gång, men nästa vecka tänkte vi att han ska få prova galoppsadel för första gången. Förresten, jag måste visa en bild på ”sadelpaketet” vi fick på tävlingen i onsdags! Det var sååå litet!

galoppsadel

Sadel, padd, vojlock, sadelgjordstunnel och dubbla sadelgjordar! Allt i ett paket som jag kunde balansera på två fingrar!

När vi hade galopperat klart gick vi bort till startboxarna och red igenom dem ett par gånger. Ellen tvekade, och vem promenerar då glatt förbi och går rakt igenom startboxen när jag ber honom? Jo, den lilla hästen som aldrig ens sett en startbox förut! Duktiga Cheveyo!

startboxar

På väg mot boxarna

Ser ni ”skenorna” som sitter nedanför paddingen i varje box? De gör väldigt ont att klämma vristerna emot. Jag rekommenderar inte att rida igenom med normallånga stigläder om man är 180 cm lång.

Jag hade långa läder för att spara knäna lite, och jag reflekterade inte ens över att mina fötter skulle hamna nedanför skenorna. Nästa gång blir det som sagt galoppsadel på, och stiglädren typ 30 cm kortare!

Lämna en kommentar

Under Dressyr, Häst, Ridsport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s