Tip Top galopp

Jag kom precis hem ifrån Täby Galopp, där Hunting Call sprungit löp!

Han gick Tip Top Handicap, fick ingen placering men han var duktig ändå, särskilt med tanke på vädret…! Jag träckade honom själv idag, dvs ledde honom först på uppvärmningen, sedan trav för veterinären, därefter i ledvolten och så in på själva banan där hästarna släpps iväg i full fart!

Före galoppen red jag min egen älsklingspålle. Det öste ner regn så jag tog på mig en speciell outfit när jag hämtade honom i hagen.

ikeahatt

DC var lagom skeptisk men följde med när han förstod att det var jag under IKEA-kassen!

Vi håller på med ett träningsprogram just nu. Det involverar bl a att en del av uppvärmningen sker i backar, men på grund av vädret var jag tvungen att hitta på en ersättning för backarna. Galoppbommar, först på marken, sedan snett upphöjda och till sist höga, blev lösningen. DC fick verkligen ta i med bakbenen, särskilt när bommarna var så långt ifrån varandra så att han behövde sträcka maximalt på sig.

dchopp

Skutt!

Sedan red vi ett dressyrpass som jag är väldigt nöjd med! Hinner inte berätta mer om det nu eftersom jag börjar jobba om 35 min, men DC är verkligen på gång!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Tip Top galopp

  1. Anna

    Spännande med träningsprogram! Vill du berätta mer ingående om det? Är det i samråd med vet eller så då han inte lagt på sig det ni önskat? :) Kul om du ville skriva lite om det iaf.

    • Yes, det är en plan jag och DCs veterinär kommit överens om :) Tanken är att vi ska försöka komma åt muskler etc som är svårare att arbeta med på banan. Så vi jobbar bla med backar, ute på vägar med olika underlag, vissa rörelser osv. (Jag rider såklart ofta på olika underlag och i backar även tidigare, men vi har tagit det ett steg längre nu kan man säga.) Hittills känns det väldigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s