Alla goda ting är tre … eller fyra!!

Nu fick jag så jag teg!

Deppade ju lite över att bara ha 1 och 1/2 häst att rida (Q är ju än så länge mest ett ”projekt”). Men nu har jag fått en till häst!

Three Hearts är 3 år, precis som Qruella. Han är en liten fux e. Heartbeat-Magini. Jag började vår bekantskap med att longera och hänga på honom. Sedan gick det helt utan problem att sitta upp och både skritta och trava honom på lina. Man ska ju inte säga för mycket såhär i början, men ”3:an” verkar vara en väldigt cool och avspänd kille.

Och vips dök det upp ännu en häst till mig! Ascot, som är en 4-årig skimmel e. Jaguar Mail – Cardento. Igår longerade jag honom för att få se honom lite från marken och känna in vad han är för någon typ av häst. Han verkar ganska bekväm av sig, men ändå samarbetsvillig och positiv. Igår jobbade jag med att få direkta reaktioner på hjälperna, och det tror jag är vad jag kommer behöva jobba med även från hästryggen. Känns som ett projekt helt i min stil! Idag tänkte jag sitta upp och rida lite, så får vi se om han känns likadan under ryttare.

Qruella fick igår ännu ett pass med övningar från marken och hängande på henne. Den här gången tog jag och Astrid henne på lunchen, vilket innebar att lilla Q fick vara ensam med oss i ridhuset för första gången. Det var massa hysteriskt gnäggande när jag longerade igång henne, men hon lugnade sig och kunde koncentrera sig bra på oss sedan.

some horses

Älskar den här :)

Allra först på fredagen hade vi förresten Hästkunskap med Birgitta och jobbade med exteriörlära. Som DC berättade i sitt inlägg dök hans morfar Bartok upp på filmduken :) Efter teoridelen hade vi lite praktisk övning där vi i grupper exteriörbedömde några av hästarna.

Efter ridningen av Three Hearts ägnade jag en ordentlig stund åt DC. Vi ska tävla imorgon, så ett rejält dressyrpass var helt nödvändigt efter hans extravila och usla onsdagträning. DC var, med all rätt, spänd och stel i början av passet. Jag la massor av tid på att mjuka upp honom i sidorna och få hela hästen att jobba genom ryggen innan jag red programdelar. Det blev ganska bra till slut och jag hoppas och tror att han känns mer genomsläpplig idag.

Så, premiär imorgon för oss som skåneryttare på tävling borta i Granelundshallen där Flyinge Ryttarsällskap arrangerar bl a våra klasser MsvC:2 och MsvB:4.

Mina fina vänner Jennie, Amanda och Sarah hänger med! DC och jag får t o m låna Jennies bil! Så schysst! Det är så nära till tävlingsplatsen att andra som ska tävla rider dit, men ni som hängt med här ett tag förstår nog varför DC vackert får åka transport ;)

Ska bli jättekul att träffa Camilla också som flyttade ner hit strax före mig. Don Dramatic som hon ska tävla red jag lite i höstas när DC var konvalescent.

4 kommentarer

Under Dressyr, Häst, Ridsport

4 svar till “Alla goda ting är tre … eller fyra!!

  1. Anna

    Lycka till!!

  2. Du verkar ha fullt upp! Kul! Vi hörs snart! Kram Ulrika Uhip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s