Lördag – DC gästbloggar

DCs lördagsblogg har blivit en tradition :)

Och traditioner är väldigt trevliga tycker jag!

T ex att jag på Julafton får skalade morötter, med röda sidenband runt påsen, av mattes mormor.
Fast i ärlighetens namn var det inte så mycket till tradition för mig i julas. Matte var helt hysterisk om att jag inte fick äta nåt annat än hösilage, betfor och linfrön jättelänge efter magoperationen. Och så var jag ju så förbaskat hungrig och glupsk att jag dessutom fick foderstrupsförstoppning i december. Julafton 2012 fick jag bara en ynkans halv näve havre som julgodis :( Total misär!

När jag är igång och gnäller kan jag berätta att jag, trots all gosig halm i boxen och stort öppet fönster, saknar min snygga namnskylt.

20130906-105936.jpg

Japp, that’s me!

Här har jag en foderstatstavla med namn på, som en ko ”Majros 123 ska äta 20 kg hösilage” – inte en guldbokstav så långt ögat når …

Nej nåt roligare får det bli nu!
Veckans höjdpunkt var hoppning på Åbanan. Hör och häpna – kossorna höll sig borta! Vi fick väldigt många fler hinder att skutta över. Inget högt och inget sånt där galoppbommande med superlångt emellan som matte envisas med ibland, utan typ 70 cm i riktigt roliga kombinationer.

När jag hoppar så gör jag det jättejättefort! Och sen stannar matte mig efter hindren och säger att jag måste lära mig att bromsa också. Jag fattar verkligen noll! Hur ska man kunna hoppa bana om man stannar efter varje hinder!?

Tänkte berätta om lite släktingar som hållit till härnere i Skåne.

Min pappa är Dionysos 1038. Han är född 1996 e. De Niro. Min pappa är en riktig stjärna! Han har placerat sig i Grand Prix flera gånger! Ganska nyss flyttade han från Skåne upp till Stockholm.

20130906-000740.jpg
Bild från BLUP

Min morfar är Bartok 775.  Han är född 1986 och blev pappa till min mamma Belinda 1992. Jag känner igen min mammas huvud, med den breda bläsen. Morfar är fux förstås och tävlade Intermediaire.

Igår morse hade matte exteriörlektion och gissa vem som var med som exempel  – Morfar Bartok! Han har omdömet ”Stor hingst av mycket god ridhästmodell”. Undra på att jag är stor och snygg och duktig (och världsmästare på ödmjukhet…)

Morfar Bartok överst på duken.

Morfar Bartok överst på duken.

Pontus 497 är min mormors pappa och var född 1970 – väldans länge sen…
Folk brukar säga att jag är lik honom. Ska väl vara fuxfärgen då, för han var pytteliten – 162 cm ;)
Mormors far Pontus tävlade inte – han hade annat för sig under sina 25 år på jorden: betäckte cirka 1 375 ston!

I morgon ska i alla fall JAG tävla! Håll gärna tummar och hovar för mig och matte på vår första Skånetävling!

Lämna en kommentar

Under Dressyr, Häst, Ridsport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s