Breeder’s onsdag

Vilken lugn och skön dag vi har haft idag!

Jag började med morgonfodring 06.30 och sedan stalltjänst. Förmiddagen ägnades åt ryttarens form av bryggsegling, dvs läktarridning :) Vi har fått en uppgift som går ut på att jämföra 4- och 5-åriga hästar i dressyr och hoppning. Likheter och skillnader som kan relateras till åldern, likheter och skillnader mellan hopp- och dressyrhästar i samma ålder och så vidare.

Jag, Amanda och Sarah har tittat på mängder av ekipage och kommit fram till en hel del. Mestadels har vi suttit på hoppläktaren i stora ridhuset. Vid 13.30 hade vi lektion i företagande. Lektionen innebar att gå till Magasinet, hämta ett papper med en uppgift i företagsekonomi, och sedan gå tillbaka till läktaren och titta vidare ;)

DC har varit ute på promenad och sedan fått en mysig rykt. Three Hearts fick besök (och morötter!!) av sin ägare. Det var kul att få höra lite mer om hans bakgrund!

treanochdiamo

Trean (längst bort) busar med Diamo i hagen

Qruella tömkörde jag på täckta banan. Hon är helt avspänd där inne nu, och även själva tömkörningen funkar fint! Vi gjorde skritt- och travövergångar i långa serpentiner längs med banan. Bra träning på att byta både riktning och gångart samtidigt och det klarade hon utan problem. Men det är inte helt lätt att belöna henne efteråt, för hon är inte alls förtjust i äpplena som Astrid ställt i stallet. Faktiskt är det mest vi tvåbenta som äter av dem, de är lite för goda för att vi ska vilja ge dem till hästarna ;) Men alltså inte om man frågar Qruella.

Hipp San har vilat! Han har jobbat på så bra de senaste dagarna så jag tyckte att han gott kunde få en liten chill-dag!

hippsan

Visst ser han lite trött ut? ;)

Lämna en kommentar

Under Dressyr, Häst, Ridsport, Sport, tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s