Hoppning, redovisning och sadelföreläsning

Ännu en knökfull dag här i Flyinge.

Först var det löshoppning för Gitte med inridningshästarna. Jag hade ingen ”egen” häst med utan det var prio på att 2 1/2- åringarna skulle hoppas. Vi höll som vanligt till i Lilla Ridhuset där löshoppningsstaketen finns. Hästarna var duktiga tycker jag! Det var faktiskt bara en som skuttade över staketet istället för bommarna, jag hade nog väntat mig att fler skulle göra det :)
20131106-224103.jpg
Kaka på väg till löshoppningen

Sen var det uppsutten hopplektion för Astrid i Crafoordhallen. Jag red Sinful och det gick bättre än vad jag hade förväntat mig! Läste apropå det ett ordspråk i min kalender idag: ”Det fina med att vara en pessimist är att man alltid har rätt, eller så blir man glatt överraskad”. Fast ärligt talat tycker jag att det är en lite tråkig livsåskådning. Bättre att förvänta sig att det ska bli bra, för då är det värsta som kan hända att man varit glad i onödan, det är ett roligare sätt att se på det hela!

Efter en mumsig lunch i restaurangen hade vi teori med Birgitta. Vi redovisade våra arbeten om foder. Mitt ämne var ”Hö eller hösilage” och jag tycker att det blev rätt bra. Sedan fick vi en uppgift som handlar om att göra foderstatsberäkningar både för hand och i datorprogram, men det fortsätter vi med nästa vecka.

Sedan red jag Lexington. Han kändes väldigt trevlig idag och jag tycker att vi förstod varandra ännu bättre redan. Ser fram emot att rida första lektionen på honom imorgon!

Efter skolan ramlade jag in på en föreläsning om sadlar. All sån kunskap är förstås värdefull, särskilt när vi rider många olika hästar och behöver hitta flera passande sadlar bland de som finns tillgängliga. Skolhästarna har ju inte några ”personliga” och vissa dagar när det är många lektioner samtidigt blir det sadelprovning i rallyfart, när favoritsadlarna är upptagna.

Jag tänkte egentligen avsluta dagen med att klippa Sinful, han ser ut som en stor, svart, lurvig björn! Men så blev jag lite lat och gick in i Crafoord och tittade på en hopplektion som Astrid höll istället. Så jag får väl ta och klippa honom imorgon, innan banbygget som jag lovat att hjälpa till med vid 19.00!

<a

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Hoppning, redovisning och sadelföreläsning

  1. Det vore väldigt intressant att läsa ett inlägg om hö eller hösilage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s