Duktiga pojkar (och jag med, faktiskt)

Började dagen med stalltjänst i morse och sedan hade vi mentorstid med Astrid och Anders. Vi fick en uppgift som jag kommer att ta mig an med riktigt stort intresse; härstamningsanalys.

Självklart kommer jag att studera Qruellas förfäder och deras nedärvning av olika egenskaper. Det ska bli grymt spännande att se om det går att hitta några ledtrådar till prinsessans lite speciella beteende…

Så hade jag lektion på Lexington för första gången – markarbete med Ancan. Vi red bland annat travbommar på böjt spår och galopperade över små räcken på rakt. Jag fick några tips om Lexington som jag tror att jag kommer att ha väldigt stor nytta av.

Efter att jag och Sarah ätit lunch – ärtsoppa och pannkakor i restaurangen, GOTT! – hade jag tid att klippa Sinful. Från lurvigt troll till elegant unghingst!

Sista passet för dagen var longering av inridningshästarna. Jag har alltså ingen ”egen” 2 1/2-åring den här perioden utan är Mikaelas medhjälpare till lilla Kaka. Vi longerade i rutor av avspärrningsband och jag var piskförare. Kaka verkar lättlärd och trevlig så det ska bli kul att jobba med henne!

Så dagens stora händelse ;) Jag tog på mig löparskorna och gick ut och sprang en halvmil! (Eller 4,8 km, men en halvmil låter ju bättre!) Med en snitthastighet på 10,46 km/timme. Ingen fart man vinner några löptävlingar på direkt, men det känns som en bra början. Jag ska faktiskt ta mig ut och springa lite oftare, så går det nog snabbare snart!’

Hem, duscha, tillbaka till stallet för att rida Sinful. Vi körde ett dressyrpass i Wallenberg, och han som droppade av svett igår var i princip helt torr idag. Måste varit skönt att slippa all den där pälsen!

När vi var klara hjälpte jag till med banbygget inför helgens stora tävlingar. Sedan fick vi varma mackor och pannkakor, mums igen! Nu blir det sängen nästa och imorgon börjar dagen lite extra tidigt med morgonfodring..!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Duktiga pojkar (och jag med, faktiskt)

  1. hej hopp, här händer det grejor… Hur 17 orkar du dessutom och springa i det tajta schema du har? :O… Jo förresten… Finns det någon av Er som har De la Gardie att forska på? Annars verkar ju du ha massor av tid över :D
    Kram!

    • Ja, mycket kul på gång nu :) Vet inte om det är någon som har en häst med den stammen faktiskt :) Tror inte det, men får se när alla gjort klart sina arbeten! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s