Piece of Kaka

Den här veckan har min grupp lunch+em-stalltjänsten. Det betyder att klockan står på 7 istället för 6 på morgonen och det är faktiskt riktigt skönt.

Första lektionen imorse var som medhjälpare till Mikaela och Kaka. Idag var det dags att ”tömköra” istället för att longera innan ridningen vilket innebar dubbla linor där den yttre gick igenom stigbygeln och runt bakdelen. Det blir ju precis som longering men med en ytterlina också och är ett väldigt bra sätt för att lära hästen att följa på yttersidan.

Innan vi började rida Qruella använde vi den metoden en del och då kunde jag även gå in bakom henne så att hon fick prova på att bli styrd utan att se mig, precis som när man rider alltså. Väldigt smart!

Under ridningen kom vi så långt att Mikaela red Kaka ute på linan, typ longering istället för att jag sprang med. Dessutom i lättridning och med ett kort spö i handen ffg! Och det var inga problem alls utan helt enkelt piece of Kaka!

Så har jag ridit Qruella också och hon var kanonduktig! Hon hittade väldigt bra framåtbjudning och jag kunde rida på ganska mycket. Fick stundtals nästan lite samma känsla av power som när jag tömkörde henne i fredags.

Både min och hästarnas lunch är avklarad, så nu ska jag tillbaka till stallet och rida Sinful och Lexington. Jag har inget mer schemalagt med hästarna utan ska rida själv. Planen är att rida dressyr på Sinful, men Lexington ska bara jogga lite. Astrid ska rida honom för Kyra tisdag och onsdag, så vi sparar lite på hans krafter idag :)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s