Snö eller inte snö, det är frågan

Hjälp vad dåligt jag bloggat senaste dagarna. Men jag har haft så mycket kul för mig!

I lördags hade vi ju öppet hus här på Flyinge. Jag blev så lycklig när jag vaknade och det var snö ute! Sen förklarade alla skåningar för mig att man inte ska gilla snö i den här delen av landet, men jag vägrade lyssna.

advent13

Perfekt morgon!

Jag red Fay, Sinful och Lexington på varsitt dressyrpass. Lockande att ta en uteritt men jag tyckte att det var för dåligt underlag eftersom de inte är broddade nu. Lexington har varit såå fin under veckan, jag är otroligt nöjd med honom!

fay

Fina Fay

qruella i snön

Qruella glittrade ikapp med snön!

På lördagskvällen hade vi lite fest hemma hos mig och åkte sedan in till Malmö. Trevligt när även vi som går runt skitiga med halm i håret i stallen hela dagarna får snygga till oss lite och ha kul ihop!

Igår innehöll dagen bland annat ridning med hästbyte. Det innebar för min del att jag fick rida Rio, en 5-årig valack som Malin har i vanliga fall. Lexington fick upp Fanny på ryggen! Efteråt fick vi ge analyser av hästarna och diskutera dem med både Astrid och ordinarie ryttaren. Det var en väldigt givande lektion! Dessutom kul att våra uppfattningar om hästarna stämde bra överens med varandra.

Idag ar det varit mycket hoppning! Först hoppade jag Qruella, sedan hoppade jag Lexington och dessutom avslutade jag dagen med att titta på när Astrid hoppade Fay. Alla hästarna hoppade på bra, men allra duktigast var nog Qruella.

Qruella hoppade två hinder i följd på en långsida, dels ur trav på ett litet kryss och så vidare i galopp till ett litet räcke. Och så över två små kryss i galopp hela vägen. Ju mer vi hoppade desto mer självsäker blev hon och tog verkligen tag i uppgiften. Det märks att hon tycker att det är kul!

Med Lexington red vi små serier av olika slag. En 5½:a, en 3-studs på böjt spår och en oxer med liten galoppcavaletti både före och efter. Hästarna hade lite lätt fnatt eftersom en av ridhusdörrarna var under lagning efter stormen och det stod killar på en stege utanför och fixade med den. Lexington bjöd till och med på några rader bocksprång. Men det är helt omöjligt att störa sig på det när han är så glad!

Sinful gick dressyr för Karin och jobbade på bra. Han har varit lite spänd några dagar men idag kändes han mer avslappnad och kom till arbete bättre. Så dagens pass får jag vara nöjd med!

Hur som helst, jag har förstått varför man inte gillar snö här. Den smälte förstås bort direkt, i söndags var det fullständig isgata och nu är det bara regn, vattenpölar och lera. Men jag hävdar fortfarande att lördagen var värd det!

qruella age

”Ta in mig först!” Qruella gillar inte regn hon heller!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s