Sitsträning!

Det blev inte så mycket frukost för min del i morse. Inte för att jag försov mig (även om jag är snooze-knappens allra bästa vän), utan för att första lektionen för dagen var sitsträning! Kände att det vore lätt ointelligent att äta för mycket innan den.

Sitsträning har vi för Mette Henriksen, som är en riktig guru på området. Hon ser verkligen varenda detalj i sitsen och vad olika fel kan bero på. Under träningen blir man longerad, i mitt fall av Fanny, så att man kan koncentrera sig 100% på övningarna.

Vi hade sitsträning även i början av terminen. Den gången red vi med stigbyglar, men idag red vi utan. Jag tycker att båda delarna är lika viktiga att träna, kanske att det är lite lättare utan. Man blir dock något mörare i benen av att rida utan stigbyglarna ;)

Det jag främst fick med mig från förra gången var att jag skulle räta ut svankryggen något. Det sa Mette hade blivit mycket bättre, superskönt eftersom jag verkligen tänkt på att rätta till det!

Det viktigaste Mette ville att jag skulle tänka på idag var att komma ett par centimeter längre fram med händerna. Då kan mina armbågar röra sig bättre och sitsen vara ännu stabilare. Jag kände redan när jag red Sinful nu på kvällen att sitsen var bättre, trots att jag satt i hoppsadel. Det var en känsla av att fått hela kroppen genomarbetad och lösgjord på morgonen!

Qruella har gjort det vanliga onsdagsnöjet, löshoppning! Det var väl inte hennes bästa prestation hittills. Hon var väldigt ofokuserad och stissig före och efter hindren och sprang till och med in på mitten. Men när hon väl är på väg mot hindren tar hon tag i dem, och den egenskapen tycker jag är trevlig även om hon hoppade lite snabbt och flackt.

skeptisk Q

Tycker att den här bilden symboliserar Q’s dagshumör rätt bra :)

Sinful red jag som sagt nu på kvällen och han kändes riktigt bra. Vi red i Crafoord samtidigt som det var hoppträning på ena halvan, och ändå var han väldigt fokuserad på mig och skötte sig toppen. Även Fay har fått jobba lite, och då menar jag verkligen lite :) Hon fick bara jogga och cantra lätt, inga krav utan bara avslappnad ridning framåt. Verkade falla henne väldigt bra i smaken!

Nu ska jag ta tag i att göra lite middag. Har absolut ingen aning om hur klockan blev så här mycket, ett ganska vanligt fenomen för mig.. :P

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s