Lucia à la Flyinge

Nu är jag ute och åker tåg igen!

Jag är på väg till Stockholm för att spendera helgen där. Jag ska hålla ett gäng träningar, både i morgon och på söndag. Utöver det ska jag bara mysa med familjen :)

Min dag började äckligt tidigt i morse – klockan stod på 05.20 och sen körde vi stalltjänst för att vara klara till klockan 7 (då vi i vanliga fall börjar). Det är alltid mörkt när vi släpper ut hästarna, men i morse var det verkligen becksvart, man såg inte handen framför sig.

Vid 7 samlades hela Flyinge på podiet i Stora Ridhuset. Där bjöds det på glögg, lussebullar och pepparkakor medan vi tittade och lyssnade på ett fint luciatåg!

Lucia flyinge

När de sjungit klart gick vi upp till restaurangen, där vi fick risgrynsgröt och kaffe till frukost. Så lyxigt!

lucia flyinge2

Sinful har gått hopplektion idag. Han gjorde ett väldigt bra jobb och kändes rätt framåt! Någon som däremot kändes lite mindre framåt än vanligt var Qruella. Hon hade dock en ganska bra ursäkt.

Igår tog hon nämligen ett eget, extrainsatt motionspass i form av lösgalopp på galoppbanan. Dessutom hoppade hon ett staket på sisådär 160 cm för att ta sig ur hagen. Hon rev i och för sig översta slanan, men ambitionsnivån är det uppenbarligen inget fel på… Vi kanske inte borde lärt henne hoppa? Eller så får vi lära henne hoppa ännu bättre, så hon inte river! ;)

Inte så konstigt att lilla prinsessan var en aning matt idag med andra ord. Men nu ska hon ju vila över helgen så på måndag är det troligen full fart framåt igen!

Lexington hade jag ingen lektion med utan vi red ett dressyrpass själva. Han var väldigt spänd till en början eftersom det stod kvar 6-7 vagnar efter körlektionen som pågått i ridhuset. Vill man ha miljöträning är det Flyinge man ska bege sig till! Lexington slappnade i alla fall av mer ju mer jobb jag gav honom, och han gick riktigt, riktigt bra idag! Han är så kul att rida, ambitiös och lättlärd med härliga gångarter.

Så, nu har jag bara 1,5 timme kvar till Stockholm!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s