LIA

Sedan jag kom tillbaka till Skåne efter nyår har mina dagar sett lite annorlunda ut.

Jag är på LIA (praktik alltså) hos Olof Axelsson på Stall Västergård. Olof är Flyinges chefsberidare i dressyr, och sedan nyår dressyrlärare även för oss på Unghästprogrammet.

Vi har en LIA-period som är 7 veckor lång. Klassen är uppdelad i 3 grupper, så ett gäng gjorde LIA före jul, min grupp har den alltså nu och sen är det några kvar som går ut när vi kommer tillbaka vecka 9.

Västergård ligger bara 5 minuters cykelväg från Flyinge – när det är bra väder. Just nu tar det betydligt längre tid eftersom det är storm ute och man i princip åker baklänges i motvinden. Riktigt vidrigt är det! Jag är dock ledig idag och imorgon, och tror att det skulle blåsa lite mindre på onsdag.

Ström

En av Västergårds hagar – Flyinge i bakgrunden är inte så långt bort!

LIAn känns bra så här långt! :) Mycket fina hästar, trevliga människor och roliga arbetsuppgifter!

Nu har jag varit och käkat lunch på Flyinge, var inte så sugen på att cykla och handla i det här vädret.. Planen för resten av dagen är att börja ta tag i mina teoriuppgifter. Vi har fått några olika uppgifter som handlar om just LIAn. Tänkte sätta mig med en stor latte (för jag drack inte alls 3 koppar kaffe till lunch nyss…) och göra så långt jag kan på dem!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s