Spännande lektioner!

Jag vet att jag skrivit det förut, men jag måste skriva det igen. Det är SÅ roligt att börja med nya hästar!

Särskilt när man är i det läget jag är i nu – väldigt nöjd med de hästar jag fått! Jag hoppas och tror att jag kommer ha mycket roligt ihop med dem och att både jag och hästarna kommer lära oss en hel del under det här blocket.

I morse började vi med lektion på galoppbanan direkt efter morgonstalltjänsten! Anders undervisade i tempoträning och det var en riktigt intressant lektion. Vi fick rida olika distanser med målet att rida sträckan på en minut, varken mer eller mindre.

Ellen galopp

Ellen, min gamla galoppkamrat! Vi red måånga meter/minut ;)

Vi började på 250 meter och arbetade oss upp 50 meter i taget, till och med 450. Det blev tydligt hur mycket man får bromsa för att komma ner på 250 meters tempo när man sitter på en lite taggad häst utomhus. Sedan fick vi rida på hyfsat bra för att nå upp på 450 och då bjöd Airmail på några glada bocksprång!

En väldigt rolig lektion var det, men tyvärr så gott som tortyr för min stackars högerfot. Inte jättekul att stå upp i galopp när foten är så svullen att den knappt går ner i ridstöveln… Skit! :(

Egentligen hade vi tömkörning efteråt men jag kände att det vore helt idiotiskt att springa runt mer så jag avstod från den. Vilket var extra tråkigt eftersom vi har en ny tömkörningslärare och jag såg fram emot att prova att köra för honom. Vi är ju redan bortskämda med två väldigt bra tömkörningslärare i form av Bosse och Olof, kul med en till!

På lunchen var jag, mamma och Gustaf inne i Eslöv och åt lunch på en suverän thaibuffé. Kom tillbaka till Flyinge lagom till eftermiddagens lektion i löshoppning och visning i lösgalopp – vi tränar inför att ha hand om löshoppningen på Bruksprovet! Ska berätta mer om det sen :)

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Spännande lektioner!

  1. Kicki

    450-meters tempo, så löjligt sa Ellen;-). En galoppör går ju i 1000-meters tempo när det bär av…Inte alla dressyrryttare har testat det, men Louise vågade! Hurra för det:-D!!! Kram fr Kicki, Ellen o de andra galoppörerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s