Rödluvan klättrar på fuxrankingen

Vilken kelgris hon är Royal Lady! Nästan i klass med Venedig.

”Rödluvan” har haft en riktig spadag. Först blev det en rejäl rykt innan jag sadlade och tog henne på en uteritt. Vi galopperade runt lite överallt kring Flyinge, både på galoppbanan och i Warren Hastings. När vi kom tillbaka blev det ännu en omgång med ryktborsten, tvätt av leriga ben och svans och så dessutom både stretching och massage.

Det är ett väldigt tacksamt jobb att pyssla med henne på det sättet för hon uppskattar det verkligen. Man får massa pussar tillbaka och hon står och njuter. Jag undrar bara varför det inte är någon som kommer och ger mig massage efter träningspassen? Konstigt.

20140302-165658.jpg

Den LILLA fuxen, Venedig, har varit väldigt duktig i helgen! Igår jobbade vi med longering och jag hängde även på henne. Idag blev det istället tömkörning och det skötte hon fint. Hon är en smart häst som verkligen vill göra rätt. Venedig stod dessutom på tur för en frisering och en ordentlig avhårning med gummiskrapa. Jag stod och gnuggade både länge och väl på henne, men det är definitivt ett flerdagarsprojekt att få bort all överflödig päls :)

Zunshine har en välförtjänt vila hela helgen. Alla våra små bebisar brukar vila på helgerna om det inte är något speciellt. Imorgon ska vi jobba igen och förhoppningsvis är hon lika duktig som i fredags då vi longerade med sadel på för första gången.

Airmail som vilade igår gick på en ungefär likadan uteritt som Rödluvan. Han (okej, jag också!) hade otroligt kul i Warren Hastings där han fick leka fälttävlanshäst och hoppa över en stor vattenpöl mitt på ridvägen. Jag avslutade med att låta honom sträcka ut på ena långsidan på galoppbanan och han var inte sen att tacka ja när jag släppte på tyglarna. Jag blir mer och mer förtjust i den hästen, han är en genomtrevlig personlighet!

Förresten har jag en fjärde skolhäst (jo jag kan räkna-Venedig är ingen skolhäst, utan ett privat uppdrag i mitt företag loidressage) .
Nr 4 är Bachelor, som jag ansvarar för skötseln av den närmaste tiden, sedan får vi se. Och JA, han är fux ;)

Nu ska jag dyka ner i min säng och inte flytta mig ur den förrän klockan ringer imorgon. Jag är så fullständigt slut i kroppen efter helgens stalltjänst. Inte för att det är så himla tungt egentligen, men min jäkla inflammerade fot bråkar fortfarande med mig och jag är helt sned och överbelastad efter att ha haltat runt och försökt kompensera för den. Så nu blir det ryggläge, och ladda om inför morgondagen som bland annat bjuder på hoppning med Luftbrev!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s