Piké-premiär ;)

”Oj, är det sommar nu?”

Den frågan har jag fått fler gånger än jag kan räkna idag! Och faktum är att jag tror att svaret är JA!

När jag vaknade av att solen lös in igenom fönstret i morse bestämde jag mig hastigt och lustigt för att det var piké-väder. Så då fick det bli så, pikétröjan åkte på och jag har inte haft anledning att ångra mig alls för vi har haft strålande sol och maaassa plusgrader! Väldigt nöjd med att bo här i södern.

Zunshine var superduktig på inridningslektionen som var första passet idag. Jag longerade henne med dubbla linor för första gången, lite tömkörning alltså. Inga konstigheter och sedan var hon hur lugn och fin som helst när jag hängde på henne. Uppsittning närmar sig med stormsteg :)

En annan liten häst som går framåt med stormsteg är Venedig. Jag satt upp på henne för första gången för några dagar sedan! Mickan har varit superschysst och hjälpt mig att hålla i från marken två pass :) När vi red igår longerade hon oss i både skritt och trav!

Efter Zunshines lektion idag red jag Airmail. Han började arbetet på ett lite klantigt sätt, genom att snubbla över sina egna fötter och ramla ner på framknäna precis när vi skrittade in på utebanan. Han kanske blev lite skrämd av alla fina hingstar runt om oss, vem vet? ;) Idag drog ju Bruksprovsveckan igång och under tiden vi tränade pågick exteriörbedömningarna i Stora ridhuset.

När Luftbrev väl höll sig på benen var han i alla fall jättefin. Det kan nog ha varit bästa passet hittills. Jag tycker faktiskt att nästan varenda pass vi rider känns som bästa passet hittills, så något måste ju vara åt rätt håll :)

airmail 9 mars

Igår var vi på uteritt längs med ån!

Royal Lady har hoppat idag, och var mestadels kanonduktig! Lite då och då tjurar hon ur, men nu känner jag att vi verkligen har en kristallklar plan för hur jag ska hantera hennes åsikter när de kommer dundrande. Jag tror att hon tar sitt namn på lite för stort allvar. Hon hade liksom missuppfattat vem som regerar i det hon trodde var hennes kungliga rike. När vi har den saken utklarad är hon fantastiskt fin och så himla rolig att jobba med.

Det är de faktiskt allihopa – himla roliga att jobba med alltså. Jag får hålla koll på klockan och vakta mig själv när vi tränar så att det inte blir för långa eller hårda pass. Det är nästan lite FÖR kul ;)

royal lady 9 mars2

Snygga Rödluvan!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s