Bruksprov!

Nu är det full fart på Bruksprovet! Smygstarten var ju redan igår med veterinärbesiktningar och exteriörbedömningar, men idag har även hoppningen börjat.

Bruksprov innebär, förutom en massa roligt att titta på, en viss brist på ridhustider. Med tanke på att vi har 4 ridhus och en utebana med tak kan man tycka att det är rätt bra jobbat att fylla ut dem, men det är inte så svårt. Därför är det så vältajmat med det här fantastiska vårvädret som bara fortsätter så att man kan rida ute :D

Royal Lady fick vara först ut idag och då blev det just en uteritt. Jag var uppe lite extra tidigt och hann rida henne före lektionen med unghästarna. Med dem var vi på täckta banan för första gången, och hade där sällskap av en liten uggla som satt och sov på ena långsidan. Anders fick ringa fastighet för att be dem att ta hand om den.

Tydligen har ugglan befunnit sig lite varstans på Flyinge senaste dagarna. Om jag fattade det hela rätt så är det typ en tonårsuggla som är för stor för att vara i boet men för liten för att klara sig själv. Så den sitter och sover på dagarna och sen när den är hungrig på nätterna skriker den på sina föräldrar så att de kommer med mat.. Bortskämd!

Hästarna brydde sig i alla fall inte om den, och Zunshine var så lugn och fin att jag kunde avsluta dagens pass med att sitta upp på henne för första gången!

zunshine2

Ridhästen Zunshine!

Jag red Airmail före lunch och sedan blev det mat i restaurangen med riktig toppenutsikt i form av prestationshingstarnas fas I av uppsutten hoppning!

airmail

Luftbrev trivs med att få jobba utomhus!

Under eftermiddagen och kvällen har vi på UP haft hand om löshoppningen av både dressyr- och hopphingstar. Det har flutit på riktigt bra och vi låg till och med lite före i tidschemat ett tag vilket tydligen aldrig hänt förut!

Min uppgift var att stå vid grinden och stoppa hingstarna efter att de hoppat. På fredag är det dags igen, då tack och lov med lite färre hästar. Även om det är kul att titta på är det rätt slitigt att stå rakt upp och ner i 4 ½ timme med en smått obrukbar fot. Idag har jag levt på Ipren och stått med dubbla gelsulor i skorna, men frågan är om jag kommer kunna gå i morgon. Tveksamt.

Som tur är har jag ingenting förutom stalltjänster på schemat, så jag tänkte sitta och titta på när gångartshingstarna visar upp sig! Så himla passande att det är dressyr just när mitt schema är så lugnt :D

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s