Storm över Bruksprovshingstarna

Vi har varit sååå bortskämda med vädret den här veckan! Men det verkar det vara slut med… För nu har vi klass 2-varning för storm i Skåne under lördagsmorgonen.

Stackars bruksprovshingstarna säger jag! Tur att de är så stora och maffiga att de inte riskerar att blåsa bort. Värre för Venedig och Zunshine, de smäckra tjejerna skulle nästan kunna flyga iväg ;)

Gårdagens löshoppning gick på ungefär 1 1/2 timme. Jag har kollat lite på WebbTV-sändningen och jag tycker att vi UP:are skötte det hela bra! Som det står på ASVHs hemsida: ”Löshoppningen sker i samarbete med Flyinge AB och sammansvetsat team bestående av elever från Unghästutbildningen.”

Det ligger hårda träningspass bakom för oss som jobbar inne på löshoppningen. Det ser kanske inte ut som att vi gör så mycket, men det är superprecision i varje rörelse för allt ska flyta på och hingstarna ska få samma och så bra förutsättningar som möjligt. Mycket pengar och prestige står på spel för hingstägare m fl så det gäller verkligen att vi gör rätt på varje position hela tiden.

20140315-062525.jpg

Därför är det extra kul att vi fått så mycket beröm, både i media och ”live” här på Flyinge. Nu skryter jag lite, men alla har verkligen gått in för uppgiften och gjort sitt bästa för att få till det :)

Idag är det uppsuttet och det har inte UP hand om, så jag får chansen att se lite mer av hingstarna. Även saluhästshowen och själva premieringen av de godkända hingstarna blir spännande!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s