Mer av den vackra skimmeln!

Jag lovade att presentera snyggingen när jag slapp blogga från mobilen. Min pappa är grym på elektronik, så nu har jag faktiskt fått med mig ett hopplock av diverse fungerande datordelar tillbaka till Flyinge ;)

Trots min och snyggskimmelns hittills ganska kortvariga bekantskap hann vi, innan vi lämnade Uppland, med en sväng till Strömsholm och träning för Lussan.

20140616-180030.jpg

Utanför ”Vita ridhuset”. Om man vet att jag är 1.80 förstår man att han är en hyfsat stor pålle ;)

Didde är född 2002 e. D-Day – Rex.

176 cm vilket faktiskt är en cm lägre än DC, men Didde är mycket mer massa trots att han även är kortare.

Han är så välriden och lyhörd att det ändå känns som att rida en betydligt mindre häst.

Han var svart när han var liten och har blekts av med åren till den härliga skimmel han är nu, med gråskimrande man (och övre delen av svansen). Jag skulle tro att han är i princip vit, som pappa D-Day, inom ca 2 år.

Didde är inte min egen, utan jag har den stora lyckan att få låna honom. Jag är så tacksam att jag fått det förtroendet!

Vår plan för den närmaste tiden är att lära känna varandra ordentligt och att i lugn och ro bygga upp styrka och kondition med hjälp av de härliga omgivningarna kring Västergård/Gårdala och så småningom även nere på Flyinges galoppbana.

Didde är sagolikt snäll och arbetsvillig, extremt ridbar och vad jag hittills märkt totalt utan ”D-Day-humör”. (Ska nog roa mig med att göra en seriös härstamningsanalys på honom.)

Hans personlighet är lite som hunden i de där FB-delningarna av ”Dog vs Cat” – Oh, that’s my favorite thing!!! om det allra mesta :)

20140616-180101.jpg

Några av våra första gemensamma steg

20140616-180153.jpg

Behövs inget skrammel för att få bilder med öronen framåt.

20140622-090152.jpg

Oemotståndligt på skimmel, eller hur!? Råkade få med mig det från My One när jag var i Stockholm.

20140622-090240.jpg

Vår första lilla utflykt i Skåne!

 

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Mer av den vackra skimmeln!

  1. Ulrica

    Hej! Ååå Vad tjusig han har blivit.. Och ljus sist jag såg honom var han mer grå :) och du har rätt han var helt svart när han föddes utan ett enda vitt hårstrå .. Liten kropp med lååånga ben :) nyfiken och snäll.
    Mvh
    Ulrica

    • Hej! Han är så härlig, alltid positiv och glad! Fölbilderna är otroligt söta! Fina Dee Rex! Du är jättevälkommen om du vill hälsa på honom någon gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s