Hoppexamen, MsvB-debut, clinic med Bo Jenå

En liten uppdatering här. Men ni kan alltid följa Beridarbloggen på tidingenridsport.se.

Can Can Halloweenhoppning

Can Can och jag på Halloweenhoppning på Torn

Här händer det grejor! BP1 har nu åkt iväg på sju veckors praktik, bl a till Tyskland och Stockholm. Emma-Maria och jag har gjort våra avslutande examensprov i våra komplementgrenar dressyr respektive hoppning.

Jag är så tacksam för alla hästar och lärare som under mina hittills dryga två år på Flyinge lotsat mig från helt vilsen bland hindren, med noll avståndsbedömning, till en rätt hyfsad hoppryttare.

Hoppbetyget

Hoppexamen Beridarprogrammet 14/16

Förra helgens tävlande var återigen en blandning av dressyr och hoppning. På lördagen tog jag med mig Fort Knox och Lexington till Malmö. Guldstjärna till Fnox som debuterade i MsvB på 65,58% och 7:or på bytena! Lovar gott…

Lordi trodde att det fortfarande var ”After Breeders-semester”, var stark som en grizzly och körde sitt eget race med mig på släp. En nolla blev det till och med i protokollet – i dressyrsammanhang definitivt inget att jubla över. Vi skrapade ändå ihop 64,13% i MsvB:4 så någonting måste ju blivit rätt trots att bromsservon var helt ur funktion och travökningarna fortsatte ända ut på kortsidorna.

Fnox och Lordi

Duktiga 7-åringarna ute på vift

På söndagen var det Can Cans tur. Här hade jag ju däremot verkligen önskat mig en nolla, men vi fick istället ned en bom. Men fler än vi gjorde det, så 120-rundan resulterade trots allt i rosett från Halloween-hoppningen på Torn.

Can Can rosett Torn

Can Can rosett Torn

Den här veckan har jag förmånen att ha två praktikanter från Ridgymnasiet. Så passande, just när jag har fler hästar, mer teori och diverse andra projekt och aktiviteter på gång. Att hinna rida en häst mellan lektionerna tack vare groominghjälp är guld värt. Dessutom är det bra träning i att vara handledare. Jag hoppas att jag är hyfsat strukturerad och att de får ut vad de ska av praktiken!

Veckans första nytillskott bland hästarna är Domrémy, 11-årigt sto, som jag red för Henrik i måndags och på tisdagen hoppade för Maria. Fin och känslig, mycket trevlig bekantskap.

Nästa nya pålle är Arroyo, 4-årig valack. Han är faktiskt inte helt ny för mig. Jag tar åt mig lite av äran för delar av hans inridning vintern för snart två år sedan, på UP-praktiken.

Arroyo

Arroyo som 3-årshingst

Måndagskvällen tillbringade jag i Lund, där jag tränade Therese och Dante. De gör sådana framsteg, så man bara ler. Väldigt roligt!

I tisdags var det som vanligt tisdags-mini-clinic. Denna gång med Bosse och oss tre BP2:or. Först red Andrea och Emma med Larry resp Fnox och därefter var det jag och Xanté, som visade skolor  med olika tvärning, piruetter, mer samlingsarbete, bytesserier mm.

Ett pass Examensarbete med vår handledare Hanna Sassner stod sedan på schemat. Mitt ämne för X-jobbet är ”Kandarets betydelse i hästens utbildning”. Om du har tankar och synpunkter i frågan är du varmt välkommen att maila mig på louise@loidressage.com!

Avslutade tisdagen med att auskultera på två träningspass hos Kerstin, på Stall André (vilket ingår i min C-tränarutbildning). Sämre tisdagskväll kan man ha!

Och sämre dag än denna onsdag är mycket lättfunnen! Xanté fortsatte till nya höjder på Bosseträningen. Jag var ett enda stort leende när vi fick testa, och lyckades med, GP Special-linjen med vänsterpiruett – 9 byten i varje – högerpiruett!

Lämna en kommentar

Under Allmänt, Dressyr, Häst, hoppning, Ridsport, Sport, tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s