Veckan galopperade iväg..!

De senaste dagarna har vi haft så mycket kul att göra! Precis sånt som man vill blogga om, men då finns inte tiden! Nästan lite moment 22-varning faktiskt.

I måndags hade vi bland annat en väldigt intressant lektion i exteriörlära, med Odd, Bosse och Tommy, alltså hovslagarna.

På eftermiddagen var det ett litet prov på hästens anatomi. Jag kom på det alldeles för sent och panikpluggade vid frukostbordet, så jag var rätt nöjd med mina 63 av 66 poäng. Eftersom hela skoldagen bestod av teori jobbade jag alla hästarna efteråt, förutom DC som vilade efter tävlingen.

ascot

Ascot är i storlek X-large, precis som DC och Q

Tisdagen var helt fullspäckad! Vi jobbade vidare med Qruella, jag red Three Hearts på lektion med de andra 3-åringarna och DC och jag tränade dressyr för Karin. Vi hade både stallövning och stalltjänst och på kvällen var jag funktionär under en Pay and Jump. Det var massor av starter men inte alls ansträngande för vi var väldigt många som jobbade.

Igår började dagen med sitsträning för Mette Henriksen. Det var riktigt lärorikt och roligt, jag vill göra om det snart igen! Sedan löshoppade vi 3-åringarna. Three Hearts var med och verkade gilla sin uppgift! På lunchen fortsatte jag och Astrid med Q och sedan hade vi lektion i hästkunskap under eftermiddagen. Vi fick ett grupparbete som vi hann en bra bit på. Dessutom började vi lite smått med foderläran, och det är ju ett ämne som man verkligen behöver repetera och fördjupa sig i hela tiden!

Igår kväll körde jag och Jennie till Malmö för att hämta en säng hon köpt. Det blev lite av en roadtrip i mörkret och ganska spännande när vi skulle lasta ur den hemma hos henne..

hämta säng

Nu under morgonen har vi hunnit med en suverän lektion i ridlära, med Karin. Den handlade om hur vi analyserar unghästen och mycket av det Karin sa vet jag att jag kommer ha stor nytta av både med unghästarna och med DC. På mentorstiden bjöd Jojo och Emma på paj, och då gick plötsligt lunchstalltjänsten väldigt snabbt och energiskt ;)

Nu efter lunch ska jag tömköra DC för Bo Jenå! Sedan ska 3:an gå lektion med Anders, projekt Qruella fortsätter och så tänkte jag rida Ascot också. Fullt ös! Vi får väl se hur mycket teoriläxor jag hinner göra ikväll…

Lämna en kommentar

Under Dressyr, Häst, Ridsport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s