Favoriten är tillbaka! MIN lördagsblogg :)

Ur mitt eminenta hästperspektiv så har det här varit en bra vecka på Flyinge!

Det är bara den där dalmatinerfångarhäxan Qruella De Vil som är en riktig buse.. Jag fattar inte att matte envisas med att hålla på med henne!

Eller okej, det fattar jag ju egentligen. Hade hon inte varit så envis hade jag själv legat ordentligt pyrt till många gånger. (Visste ni att jag fick totalspunk och var helt oridbar när det stod ETT hinder i ridhuset i januari – det kan man inte tro va när jag nu hoppar bana hur snällt som helst ;)

cruella

Läskig!

Men nu var det den lilla dummingen vi skulle smutskasta och inte mig som sköter mig som en kung här!
I måndags levde hon rövare som en äkta rodeohäst. Matte berättade att hon hade verkligen INGEN aning om hur hon satt kvar! Men JAG har förstås en aning – jag har tränat upp henne superbra!

20130916-154415.jpg

Vill bara påpeka att vi var tvåa i klassen strax efteråt!

Eftersom jag är en öppen och ärlig häst, så ska ni få höra en annan historia också, även om det betyder att det kan bli jobbigt för mig framöver!
Jag hade ju lovat att uppföra mig om matte tog med mig ut på stora galoppbanan. Så det gjorde jag! Man ska hålla vad man lovar!
Det smarta med dirttracken här på Flyinge jämfört med travbanan hemma är:

  1. Det är ingen hage i mitten där det går läskiga random djur, typ islands-(hästar?). Istället är det en hage där det går helt normala hästar, sådana som jag!
  2. Det kommer inga travare med vagnar springande som värsta rusningstrafiken mitt i mitt konditionspass.
  3. Det är staket runt banan, så man behöver inte fundera på om det egentligen var meningen att vi skulle träna piaff i diket, bara att matte hade glömt det.

För min del har veckan även innehållit exteriörbedömning.

Jag – Moi! – störst (tyngst i stallet ju!) och vackrast fick visa upp mig för alla UP- och hovslagarelever. Minst 30 stycken var de som fick beundra mig tillsammans med lärarna Odd, Bosse och Tommy. Några av mina grannar var också med och stod modeller.
Jag tror att jag kan ha en ny karriär på gång där faktiskt. Inte massa jobb utan bara se söt och vacker ut, fatta vilken soft grej!

Tur att jag vilade förra lördagen för under veckan har matte kört järnet med mig, både alltså på dirt tracken och läbbiga-eken-banan Warren Hastings, dressyr på Melonbanan och i Wallenberg och på töm och lina. Och igår var det hoppning med Astrid i Crafoordhallen igen – jag var lika snabb som vanligt!

Det är fullt ös här på Flyinge hela helgen, med NM i fälttävlan, nån hoppgrunka och så dressyr för småungarna som ska kvala till Breeders.

Själv chillar jag med Linné, för matte är med Jennie på tävling idag. Linné och jag har det väldigt trevligt i hagen. Han kliar mig jättebra och jag brukar vifta flugor åt honom. Visst saknar jag mina tjejer på Brännskogen ibland men Linné är inte så dum han heller!

2 kommentarer

Under Allmänt, Dressyr, Häst, Ridsport, Sport, tävling

2 svar till “Favoriten är tillbaka! MIN lördagsblogg :)

  1. Sarah

    Vad roligt det är att följa hur du och DC har det även om jag inte känner er spec bra längre :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s