DC här! Lugnet före stormen…

Äntligen favoritdagen lördag – min tur att blogga!
Varför inte börja med en grym bild på mig själv?

20130926-083628.jpg

Foto: Eva Jacobsen Svaton

Jag har väntat länge på att få visa den här eftersom septembernumret av tidningen Equipage skulle komma ut innan matte fick använda bilden.

Lugnet före stormen ja!

Veckan som kommer är årets stora Flyingehändelse – Breeders som alla kallar det eller  ”Svenskt Avels och Sportchampionat”. Här har ni förresten en länk, så ni slipper ringa matte och fråga om starttider och sånt för dem ni känner.

En som jag känner – Jeanna – ska ha tre hästar med sig, bl a Danni som jag träffade när matte och jag bodde på Segersta & Herfsta.

Egentligen tycker jag att Breeders är rätt larvigt. Min syrra Bouquet var med i 5-års 2009 och kom hem och skröt om allt häftigt hon sett, så jag fick skavsår i öronen.

Bouquet och Ylva (mormor) :)

Bouquet (e. Blue Hors Hertug) med Ylva (mormor) :)

Hela Flyinge är helt förvandlat, värsta tältstaden.

Jag är ju rätt avslappnad och cool (hmmm) så jag bryr mig inte så mycket, men småglinen blir helt skräckslagna. Det är t ex ett gigantiskt tält utanför Crafoordhallen och så massor av gästboxar förstås.

Det passar ändå rätt bra att det är Breeders nu och lite trångt om ridmöjligheter. Matte och hennes klasskompisar har ska bl a sitta på läktarna och göra uppgifter, typ kolla på olika hästar i olika åldrar och göra egna bedömningar. De ska jobba med delar av arrangemanget också, t ex löshoppningen av 3-åringarna. Matte ska tydligen vara speaker på löshoppningsfinalen. Hoppas att hon inte säger något korkat..!

Det innebär att jag får slappa :) Och det behöver jag för jag är lite knackig i ett ben, så jag ska träffa veterinären Johan på måndag. 

Förresten har matte fått en ny häst att rida – Hipp San. Han är fem år och hans pappa är Hip Hop (Maria Gretzer som är lärare här tävlade honom) och morfar Cardento.

Redhead #4 säger matte. Nalle kallas Red One (Chris påhitt…) , jag Red Too (vägrar förstås vara Number Two) och så är det ju Trean som är fux han med.

Inte vacker som jag, men lite gullig

#4 – inte vacker som jag, men ser snäll ut

Vi hörs nästa lördag! Då kommer min lillasyster och hälsar på, för matte fyller år. Jag anser i och för sig att jag med min blotta existens är tillräcklig present, men matte tycker visst att det vore gosigt att träffa den där lilla saken också.

Jag klev minsann inte på henne, som visa andra...

Jag klev minsann inte på henne, som vissa andra…

2 kommentarer

Under Allmänt, Dressyr, Häst, Ridsport, Sport, tävling

2 svar till “DC här! Lugnet före stormen…

  1. Ylva(mormor)

    Bouquet svarar
    Kära ”lillebror” jag var på flyinge som 6-åring också, märk väl. Puss på dig🐎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s